Trimiteti scrisori

Politicienilor si ziaristilor locali!

Despre energia nucleara


Accesati scrisorile standard in engleza

Accesati scrisorile standard in romana

Scrisori standard in alte limbi

 

Pentru ce trimitem scrisori ziaristilor si politicienilor?

Prea multi politicieni si ziaristi, in loc sa informeze publicul intr-o maniera corecta si onesta in legatura cu energia si mediul, prezinta uneori informatii distorsionate sau eronate sau uita sa mentioneze anumite fapte esentiale.

Cand auziti vorbind un politician local, priviti un program TV, ascultati o emisiune radio, sau cand sunt citate date privind energia nucleara sau energia in general intr-o maniera corecta si onesta, nu ezitati sa scrieti crainicilor, ziaristilor, conducerii companiilor TV, sau politicianului pentru a-i felicita si a le spune cat de mult apreciati aceste informatii. Aceasta ii va incuraja sa continue sa dea informatii reale si oneste.

Daca dimpotriva, informatia este prezentata intr-o maniera deformata, incorecta sau inexacta, cum se intampla deobicei, nu ezitati sa le scrieti si sa precizati cum trebuie ele prezentate, mentionand ca ati fost deceptionati. Ei vor fi mult mai atenti la prima ocazie.

Supuneti ziaristii si politicienii unei presiuni astfel incat sa OPREASCA dezinformarea publicului in legatura cu beneficiile ecologice ale energiei nucleare!

In acest scop va propunem exemple de scrisori standard.

Le puteti trimite asa cum sunt (daca mentioneaza sau se refera la o organizatie cum este EPN, sau de alt tip) sau adapta la situatiile specifice.

Scrisorile trimise trebuie formulate in general cat mai POZITIV posibil, dar foarte ferm daca e nevoie. In general fiti politicosi si nu insultati, dar va puteti desigur exprima satisfactia, surprinderea sau deceptia, in special daca este sustinuta de unul sau mai multe argumente!

Dati argumente simple şi figuri pentru a va sustine punctul de vedere, dar nu prea multe.

 

Evitati scrisorile lungi. Una sau doua pagini trebuie considerate ca maxim. De multe ori o scrisoare lunga nu va fi citita si va merge direct la cos. Daca 5000 din corespondenti nostri trimit fiecare doar 4 scrisori pe saptamana, atunci ziaristii şi politicienii vor primi 1 milion de scrisori pe an, atragandu-le atentia asupra faptelor, iar acestia vor trebui sa prezinte publicului adevarul si informatiile corecte si sa ia in consideratie punctul dumneavoastra de vedere.

Va sugeram sa studiati :

Scrisorile standard pentru ziaristi si politicieni

şi sa le trimiteti intr-un ritm de 4 scrisori pe saptamana.

Puteti trimite scrisori noi (vezi mai jos) sau traduce in diferite limbi scrisorile existente.

 

Cum trimiteti scrisorile noi:

Daca considerati ca o scrisoare importanta lipseste dintre cele propuse, trimiteti-ne un e-mail in format HTML sau WORD (.doc) la : letters-ro[at]ecolo.org (spam prevention: replace [at] by @).

Trimiterea la aceasta adresa a unei scrisoari, text sau informatie se poate face numai daca sunteti proprietarul legal al acelui text, scrisori sau informatii, detinand dreptul de a o publica si a o reproduce liber si acceptand publicarea ei, folosirea ei de catre altii sau afisarea ei pe internet pentru utilizare libera si/sau expedierea ei celor interesati sau alta forma de utilizare publica a textului, scrisorii ori informatiei trimise.

Scrisorile trimise NU trebuie sa mentioneze numele si adresa dumneavoastra (exceptand cazul cand acestea pot fi facute publice fara restrictii) sau numele si adresa primitorului (cu exceptia cand acestea sunt adrese publice, ale unor ziare sau companii TV). Trebuie sa aveti in vedere ca potrivit legii nu este permisa publicarea adresei altei persoane sau a corespondentei private.

Cea mai interesanta scrisoare va fi afisata pe site pentru folosirea de catre ceilalti.

 

Traduceti scrisorile in alte limbi:

Daca anumite scrisori nu au fost traduse in alte limbi, sunteti autorizati sa le traduceti şi sa ni le trimiteti.

Daca e nevoie vom adauga la lista şi alte limbi iar scrisorile traduse vor fi adaugate la la fiecare sectiune linvistica.

Mai intai alegeti scrisorile care trebuie traduse din alte limbi. Apoi verificati lista scrisorilor standard din limba dumneavoastra, asigurandu-va ca nu a fost tradusa deja. Faceti traducerea in format HTML sau WORD (.DOC) si trimiteti-o prin e-mail la: letters-ro[at]ecolo.org (spam prevention: replace [at] by @).

Daca doriti puteti folosi serviciile gratuite altavista pentru asistarea procesului de traducere de la: http://babelfish.altavista.digital.com/

Aceasta pagina poate fi de asemenea tradusa in alte limbi. Verificati limbile disponibile la: http://www.ecolo.org/write/ şi folositi editorul HTML pentru a traduce aceasta pagina.

Mai multe informatii despre traduceri

Multumim! pentru ca scrieti politicienilor sau ziaristilor pentru a va exprima opinia si pentru participarea in acest effort comun in favoarea unei mai bune informari privind energia şi mediul!


Aceasta pagina, propusa in cooperare de cateva organizatii locale sau nationale din toata lumea, este gazduita de asociatia Asociatia Ecologistii pentru Energia Nucleara (AEPN)