Stuur brieven

naar lokale politici en journalisten!

over kernenergie


 

Ga naar de standaardbrieven in het Nederlands

Standaardbrieven in andere talen

 

Waarom brieven schrijven naar journalisten en politici?

Te veel politici en journalisten informeren het publiek niet op een juiste en eerlijke manier over energie en het milieu. Soms wordt informatie vervormd weergegeven of worden essenti�le feiten niet gemeld.

Wanneer u tijdens een radio- of tv-uitzending juiste informatie over kernenergie hoort, aarzel dan niet om een brief te schrijven naar de journalist, politicus of het TV-programma om hen te feliciteren en te vertellen hoezeer u deze eerlijke informatie waardeert. Dit zal hen aanmoedigen om door te gaan met het geven van eerlijke informatie.

Als het tegendeel gebeurt, en informatie op een foute manier gepresenteerd wordt, reageer dan ook. Geef de juiste feiten aan, zoals ze gepresenteerd hadden moeten worden. Hierdoor zullen ze in het vervolg voorzichtiger zijn.

Voer druk uit op de journalisten en politici zodat ze ophouden met het verbergen van de waarheid over de voordelen van kernenergie voor het milieu en het volk!

Met dit doel in gedachten, geven we u voorbeelden en standaardbrieven .

U kunt ze versturen zoals ze op de website staan (dit moet u doen als in de brieven de naam van een organisatie, zoals EVK, vermeld staat) of u kunt ze zelf aanpassen aan een specifieke situatie.

De brieven die u verstuurt moeten altijd zo POSITIEF mogelijk geformuleerd worden, maar standvastig als dat nodig is. Wees altijd beleefd en beledig niemand, maar u mag uiteraard blijk geven van uw tevredenheid, verbazing of ongenoegen. Een paar simpele feiten kunnen daaraan bijdragen!

Geef wat simpele feiten en cijfers, om uw gelijk aan te tonen, maar niet te veel.

Schrijf geen ellenlange brieven. Twee pagina's is het maximum. Een lange brief zal misschien ongelezen in de prullenbak verdwijnen.

Als 5000 van onze correspondenten iedere week vier brieven per persoon sturen, ontvangen politici en journalisten een miljoen brieven per jaar. Zo zullen ze gedwongen worden om zich aan de feiten te houden en eerlijke informatie te geven aan het publiek.

U kunt de standaardbrieven hier downloaden:

standaardbrieven voor politici en journalisten

en een paar brieven per week versturen.

U kunt ook nieuwe brieven voorleggen (zie hieronder) of de bestaande brieven vertalen.

 

Nieuwe brieven voorleggen:

Als u denkt dat er een belangrijke brief ontbreekt, kunt u die sturen in HTML- of WORD-formaat naar: letters-nl[at]ecolo.org (spam prevention: replace [at] by @)

Als u een brief of tekst naar dit adres stuurt, moet u de legale eigenaar zijn van deze tekst of brief. U moet de rechten voor publicatie en reproductie bezitten en aangeven dat u de publicatie en het gebruik door anderen toestaat.

Op de gestuurde brieven moeten uw naam en adres NIET vermeld staan (tenzij u accepteert dat uw naam en adres openbaar gemaakt worden zonder restricties) Ook de naam en het adres van de ontvanger mag niet vermeld staan (tenzij dat het openbare adres is van een publieke instelling zoals een tijdschrift of politieke partij). Let u erop dat het wettelijk verboden is om een priv�-adres of priv�-correspondentie openbaar te maken.

De meest interessante brieven zullen op deze website gezet worden voor gebruik door anderen.

 

Vertaal de brieven in andere talen:

Als sommige brieven nog niet in uw taal vertaald zijn, is het toegestaan deze te vertalen en de vertalingen voor te leggen aan ons.

Nieuwe talen zullen aan de lijst worden toegevoegd als dat nodig is.

Kies eerst de brief die u wilt vertalen in een andere taal. Dan kunt u de lijst met standaardbrieven in uw taal controleren, om zeker te zijn dat de brief nog niet vertaald is. Maak de vertaling in HTML- of DOC-formaat en stuur deze naar:: letters-nl[at]ecolo.org (spam prevention: replace [at] by @).

U kunt voor hulp bij het vertalen gratis gebruik maken van de automatische vertalingsdienst van Altavista: http://babelfish.altavista.digital.com/

Deze pagina mag ook vertaald worden in andere talen. Bekijk de beschikbare talen: http://www.ecolo.org/write/ en gebruik een HTML-editor om de pagina te vertalen.

Meer informatie over vertalen

Dank u ! voor het schrijven naar politici en journalisten om uw mening duidelijk te maken en voor uw deelname aan onze activiteiten om informatie over energie en het milieu beter beschikbaar te maken!


Deze pagina wordt gehost, in samenwerking met verscheidene lokale en nationale organisaties over de wereld, door de Vereniging van Ecologen Voor Kernenergie (EVK)